Welkom terug

De eerste schoolweek na de ‘coronasluiting’ is al weer voorbij. De leerlingen zijn weer begonnen op school, in halve groepen. En wat ging het goed! De kinderen vonden het fijn weer op school te zijn, ervaringen uit te wisselen, samen te werken en samen te spelen. We waren met elkaar ook snel gewend aan het continurooster tot 14.15 uur. Het bevalt eigenlijk heel goed.

Het is nog niet helemaal zoals ‘vroeger’. We vinden het jammer dat alle schoolreisjes en het kamp zijn geannuleerd. En wat hebben we vaak de handen gewassen deze week. Maar wat zijn we blij dat we naar school mogen! Compliment voor alle leerlingen en voor alle leerkrachten en medewerkers van de BSO.

11 mei weer naar school

Na 8 weken thuis werken mogen de kinderen eindelijk weer naar school. Veel kinderen hebben er zin in en veel ouders zullen ook opgelucht zijn. De leerkrachten van De Klister verheugen zich er ook op en zijn ondanks de vakantie al bezig met de voorbereidingen. Alles is toch anders dan anders.
De komende weken zijn de groepen in tweeën gesplitst en die krijgen om de beurt les op school. Dat betekent dat de leerlingen op de dagen dat zij niet naar school gaan, thuis werken, net als voorgaande weken. De week van 11 mei werken alle kinderen thuis op woensdag, wat inhoudt dat ze die week twee dagen op school zijn en drie dagen thuis werken.
School begint elke schooldag om 8.45 uur. We gaan door tot 14.15 uur. ('s Woensdags tot 12.30 uur.) Tijdens de middagpauze eten we samen in het lokaal. Dit is dus een vorm van continurooster, waarbij de leerlingen niet naar huis gaan tussen de middag. Dit om verkeersbewegingen te beperken.
De school blijft gesloten voor ouders.
De RIVM geeft aan dat leerlingen tot 12 jaar onderling geen afstand meer hoeven te houden. Daarom kunnen ze weer naar school en weer in teamverband sporten. De Klister volgt de RIVM-richtlijnen.

Mooi dat we sinds dit schooljaar een kindcentrum zijn: de BSO van De Klister is volledig open en sluit aan op de lestijden van de basisschool.

Goed onderwijs op de Klister

De afgelopen maand lag De Klister onder een vergrootglas. We hebben een audit vanuit CKC Drenthe en een bezoek van de Onderwijsinspectie gehad. De keurmeesters hebben meerdere groepen bezocht en daar een les geobserveerd. Het oordeel van beide onderzoeken luidde: op De Klister wordt kwalitatief goed onderwijs gegeven! We zijn opgelucht (blijft spannend), blij, heel tevreden en een beetje trots.

Nu willen we dit niveau vasthouden en waar mogelijk nog verbeteren. Hierover is het personeel aan het nadenken in een visietraject. Ook ouders konden meedenken in een avond speciaal voor ouders. We blijven dus streven naar het beste onderwijs voor de kinderen in Nieuw-Buinen en omgeving.

Peuterpret
Week 22