20180126_150054

De Klister start met eigen kinderopvang

In de afgelopen periode heeft u mogelijk verschillende berichten opgevangen over de kinderopvangmogelijkheden en verbouwingen in ons kindcentrum. Inmiddels hebben wij op 8 april een voorlichtingsavond gehouden over onze nieuwe mogelijkheden.

Onderwijs en opvang groeien steeds meer naar elkaar toe! Ook landelijk blijkt dat integratie van onderwijs en opvang en het uitbreiden van de opvangmogelijkheden voor alle kinderen op verschillende agenda’s staat.

CKC Drenthe streeft ernaar toonaangevend te zijn in onderwijs én opvang vanuit één kindcentrum. Het aanbieden van opvang en onderwijs vanuit één organisatie, onder één leiding, met één visie en vanuit één team staat daarbij centraal.

Sinds 1 januari 2016 biedt CKC Drenthe onderwijs en opvang al volledig in eigen beheer op inmiddels 15 locaties. Dit biedt voor ouders en kinderen alle voordelen die we voor ogen hebben.

We zijn erg blij dat ook wij als kindcentrum De Klister zelf de kinderopvang van nul tot 13 jaar gaan verzorgen. Met ingang van 1 juni is op De Klister peuteropvang voor 2- en 3-jarigen mogelijk, evenals buitenschoolse opvang voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Na de zomervakantie, vanaf 26 augustus zullen wij de opvang uitbreiden met een kinderdagopvang voor 0- tot 4-jarigen. Voor kinderen zal onze opvang een plezierige en gezellige plek zijn om samen met elkaar te spelen, maar ook zullen er gevarieerde activiteiten worden aangeboden zodat kinderen zich spelenderwijs te ontwikkelen.

We vertrouwen en weten inmiddels ook uit ervaring, dat dit voor de kinderen en voor u als ouders een mooie stap is om u vanuit ons kindcentrum De Klister zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn bij het verzorgen van opvang en onderwijs voor uw kinderen.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden naar de mogelijkheden dan bent u van harte welkom om eens een kijkje bij ons te komen nemen. U kunt ook altijd een e-mail sturen naar deklister@ckcdrenthe.nl

Actiepunt Ouderraad

De Ouderraad heeft nog als actiepunt uitstaan zichzelf voor te stellen door het schrijven van een artikel waarin men zich voorstelt en iets vertelt over de taken van de ouderraad