Contact    Inloggen    

 

CBS De Klister
Noorderdiep 123
9521 BC  Nieuw-Buinen
T 0599-613864
E-mail

Postadres:
Postbus 76
9530 AB Borger

20170630_171924

Afscheid van Bram

Vrijdag 13 juli  kreeg onze conciërge, Bram van der Schoot, een welverdiend afscheidsfeest. Bram gaat, na een jaar of 10 bij onze aan school verbonden te zijn geweest, met pensioen.

Dat konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Vrijdagmorgen kreeg Bram te horen dat hij niet naar school mocht. De reden; om 10 uur zou hij opgehaald worden.

En ja, even na 10uur stond er een auto voor de deur. Bram en zijn vrouw werden naar school gereden waar ze door alle kinderen en leerkrachten van de school, zijn eigen kinderen en kleinkinderen en de krant, ontvangen werden met bogen, applaus en gejuich.

Eenmaal binnen zette het feestje zich voort. Wethouder Trip hield een woordje voor Bram. Op een mooie manier omschreef hij Bram als een handige, hardwerkende en altijd opgewekte man. Daarna lieten de kinderen op een catwalk de hobby’s, interesses, werkzaamheden en handigheden van meester Bram zien. Na een woordje van onze collega Hans en het overhandigen van de cadeaus, werd het geheel afgesloten met lied. Een prachtige afwisseling tussen de kinderen en de leerkrachten. 

Van je hotsieknotsie knetter, van je jippie jippie jee, onze Bram is niet snel moe, maar toch stopt hij er nu mee. Deze kanjer van conciërge gaat tot onze grote spijt, met pensioen, maar eig’lijk willen wij hem helemaal niet kwijt.  

Daarna was er nog de gelegenheid voor ouders om Bram de hand te drukken.

Geniet van je pensioen Bram! Wij gaan je echt wel missen!


Project 'landen'

Begin juli werkten we aan het landenproject. Elke klas koos een land, waar die weken over gewerkt zou worden.

Er werd in het land verdiept, verslagen over geschreven, werkstukken over gemaakt en flink geknutseld.

Het geheel werd afgesloten met een tentoonstelling voor de ouders, grootouders en belangstellenden. De opkomst was super!

In de klassen kon het werk aanschouwd worden en soms ook geproefd worden.

Het was weer een geslaagd project.


Avondvierdaagse

Wauw, wauw, wauw! Wat zijn we trots dat er zoveel kinderen mee hebben gelopen met de avondvierdaagse. Van de Klister liepen er maar liefst 146 leerlingen mee voor een medaille. Daarnaast liepen er ook nog veel ouders, broertjes en zusjes, een aantal grootouders en leerkrachten mee als begeleider, voor een medaille of gewoon voor de gezelligheid.

Met zon of door de regen, met warme avonden of kille…… er werd gelopen! Wat een geweldige prestatie! We zijn trots op jullie!

Team de Klister


Open dag

Woensdagmorgen 4 april van 8.30 - 12.15 uur bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij ons op school.

Wij willen u graag informeren over hoe wij serieus leuk onderwijs geven!

De koffie/thee/ranja staat klaar!


Een nieuwe start

Vorige week hebben we op school gewerkt aan het School-Kerk-Gezin project. Een samenwerkingsproject tussen school 59, de Klister, de PKN kerk en de Baptistenkerk. Het thema was 'Een nieuwe start' n.a.v. het verhaal over de ark van Noach. Een thema waarover we leuke liederen hebben geleerd, goede gesprekken hebben gevoerd en mooie knutsels hebben gemaakt.

 

Het thema werd afgesloten in de beide kerken. In de kerken waren de kunstwerken van de kinderen te zien en zongen de kinderen in koortjes de liedjes die ze op school geleerd hadden.


Tijdens het project stellen we een goed doel centraal  waar we geld voor willen inzamelen. Dit jaar hebben we gekozen voor een project van de organisatie Woord en Daad, het project huizenbouw in Bangladesch. Hiermee hopen we vele kinderen een nieuwe start te kunnen geven.


Veel kinderen zijn in actie gekomen. Er werden klassenacties gehouden, geklust, gespaard en meer. We zijn dankbaar dat wij op deze manier een 'steentje' bij kunnen dragen.                         

Eén van de klassenacties: Zingen in De Wanne

Op vrijdag 26 januari 2018 heeft groep 6 van CKC De Klister gezongen in De Wanne. Het optreden stond in het teken van de voorbereiding van het Bont Kwartier (optredencyclus op dinsdagen vanaf 15:00 uur). Diverse liedjes zoals 'Tulpen uit Amsterdam' en 'In een blauw geruite kiel' werden te gehore gebracht. Daarnaast werd er een rapversie van 'Jantje zag eens pruimen hangen' opgevoerd. Uiteindelijk ging de groep 'met de pet rond'. Het opgehaalde geld werd toegevoegd aan het bedrag voor het goede doel 'Huizen bouwen in Bangladesh van de Stichting Woord & Daad'. Zowel de bewoners van De Wanne als kinderen van De Klister vonden het optreden voor herhaling vatbaar.

Bent u nieuwsgierig naar de foto’s? Neem een kijkje in het albulm; een nieuwe start


Supporter van Schoon!

Cbs de Klister is supporter van Schoon                    

Sinds het begin van het schooljaar doet Cbs de Klister mee aan het afvalproject van de gemeente: Supporter van schoon. (Stichting Technotrend biedt basisscholen namens gemeente Borger-Odoorn de keuze uit een aantal verschillende workshops op het gebied van zwerfafval en afvalscheiding.)

Cbs de Klister heeft gekozen voor de school brede workshop: Handen uit de mouwen. Dit houdt in dat in alle klassen speciale prullenbakken zijn neergezet waarin alleen plastic afval gegooid mag worden. Al het plastic afval dat door de verschillende groepen wordt verzameld komt in grote zakken van de gemeente.

Tijdens een workshop voor de bovenbouw leerlingen zullen de leerlingen zelf de handen uit de mouwen moeten steken met een opruimactie. Klassikaal krijgen de leerlingen uitleg over het thema zwerfafval van de gastdocent. Door gebruik te maken van beeldmateriaal wordt bij de kinderen bewustzijn gegenereerd. 

Beter afval scheiden leidt tot minder restafval. Dat betekent voor de school een besparing op reguliere inzamelkosten. Daarnaast dragen we met elkaar bij aan een beter milieu. Bovendien krijgt de school per volle zak ook nog eens een mooi zakcentje.

 

Na 4 weken inzamelen heeft de school al 4 zakken plastic afval verzameld!


Kerk-School-Gezin project

In week 4 hebben de kinderen van de Klister en de kinderen van school 59 weer gewerkt aan het school-kerk-gezin project, met als thema dit jaar: ‘Hoe groot wil je worden?’ De kinderen luisterden naar de verhalen over David en dachten hierover na, zongen liedjes die pasten bij het thema en maakten leuke knutsels die zondags te zien waren in de Protestantse kerk en de Baptisten kerk. Daar werd de projectweek afgesloten met een mooie dienst, waarbij de kinderen van beide scholen een prachtig kinderkoor vormden.

Tijdens dit project werd er geld ingezameld voor schoolmaaltijden in Burkina Faso, een project van Woord en daad.

Er werden verschillende acties gehouden, zoals een proeverij, een boekenmarkt, cake en koek verkoop en er werd geklust voor een maaltijd (€1.25).

Voor dit project is er bijna €2000,- ingezameld!


Sinterklaas

Chaos!

Het begon dit jaar met een brief van Sinterklaas
Lieve kinderen van CBS de Klister, ik zit met een probleem.

De pieten waren dit jaar duidelijk in de war! Ze wisten niet meer hoe de seizoenen in elkaar zaten! Er was verwarring in het pietenhuis en ’s nachts op de daken. Er liepen pieten ’s nachts rond in hun zwembroek alle schoenen te vullen. Er werden hierdoor pieten verkouden en kregen de griep. Kortom Chaos!

daarom vroeg Sinterklaas om hulp;

‘Kunnen jullie ons opnieuw de seizoenen van het jaar aanleren? Zodat we weer weten op welke manier we ons in Nederland moeten kleden? En we op een rustige manier pakjesavond kunnen vieren,’
Natuurlijk zijn de kinderen van CBS de Klister allemaal direct aan het werk gegaan! Al gauw kwamen er ideeën uit verschillende klassen zoals; een seizoen kalender, tekeningen, brieven en ga zo maar door. Al snel werd het voor de kinderen  duidelijk…. Ook voor groep 4b/5b. Die schreef in een brief aan Sinterklaas….. ‘Wij hebben in Nederland vier seizoenen; winter, lente, zomer en herfst. In de maanden november en december zijn jullie elk jaar in Nederland. Dan is het herfst. Dus eigenlijk is het heel makkelijk om te onthouden. Trek elk jaar (als jullie weer in Nederland aankomen) warme kleren aan!’
 Alle ideeën werden verzameld op het grote podium van de school. Hier was een studeerkamer voor de pieten gemaakt. Op deze manier konden de pieten in alle rust ‘s nachts leren .

Maar….. op donderdagochtend 3 december kregen we onverwacht bezoek! Zomerpiet fietste over het schoolplein met een  zwembroek aan! Brrrrr…. Hij zocht het zwembad! De kinderen hebben zomerpiet alle gemaakte ideeën laten zien en uitgelegd hoe de pieten zich moeten kleden in de maanden november en december.

Op vrijdag 5 december kwam het uiteindelijk toch nog allemaal goed! Bij de intocht zagen we dat de pieten warm waren gekleed, zelfs zomerpiet! ;)

Opening kinderboekenweek 2015

Woensdag 7 oktober vierden we de start van de Kinderboekenweek: raar, maar waar!

Het was een rare opening waarin iemand een uitvinder wilde worden. Ze ‘bedacht’ allerlei uitvindingen en probeerde van alles uit. Ook had ze een tijdmachine gemaakt.  Zou hij werken???

Toen haar vriendin langskwam liet ze haar ‘kuikenbewaartasje’ zien. Daar zat een ei in dat ze uit wilde laten komen, zodat ze een eigen kuikentje had. Maar haar vriendin kende zelf ook een paar foefjes en proefjes. Ze scheen met een zaklampje onder het ei dat in een kokertje stond en zag dat er geen kuiken in zat. En om dat te bewijzen……..sloeg ze het ei kapot op het hoofd van haar vriendin ‘de uitvinder’.

Het was wel een beetje raar, maar wel waar!  Zie foto’s KWB 2015Agenda

27 juni

Start inschrijving 10-minuten gesprekken groep 1 t/m 7 in de zaal

2 juli

Marge-dag/studiedag personeel, alle leerlingen zijn vrij!

6 juli

Pleinfeest, aanvang 17:00

11 juli

Rapport en groepsverdeling 2018-2019 mee naar huis

12 juli

Schoolreis groep 5, 6 en 7

18 juli

Afscheidsavond groep 8

19 juli

Schoonmaakavond

19 juli

Om 15:30 start de zomervakantie!!

20 juli

De kinderen zijn vrij

Copyright 2015 CBS De Klister     |    disclaimer