Contact    Inloggen    

 

CBS De Klister
Noorderdiep 123
9521 BC  Nieuw-Buinen
T 0599-613864
E-mail

Postadres:
Postbus 76
9530 AB Borger

20170522_145019

Kinderboekenweek

De kinderen van de groepen 5/6 en 7/8 hebben de Kinderboekenweek die als thema FEEST had, feestelijk afgesloten. Er werden allemaal lekkere en feestelijke baksels gemaakt. Brownies, kwarktaarten, trifle, warme appel-perentaartjes en worteltjestaart stonden op het menu. Afwegen, recepten lezen en samenwerken........wat werd er hard gewerkt en veel geleerd! Daarna was er de beloning: van alles kon worden geproefd, zelfs de ouders mochten komen proeven en de opkomst was groot! Een succes.....wij zijn alweer benieuwd naar het thema van de volgende Kinderboekenweek.  

                        

Zandsculpturen groep 5/6

Donderdag 2 oktober is groep 5/6 op bezoek geweest bij de zandsculpturen in Zuidlaren. Dit was een erg leuke en leerzame ervaring! De groep werd opgewacht door professor dokter Zandstraal op zijn step! Na een korte theatervoorstelling over het ontstaan van De Hondsrug, nam de professor ons mee langs de zandsculpturen van de ijstijd, de Hunebedbouwers, de oorlogen en Vincent van Gogh.
Dat was erg leuk, want op school hadden we het net gehad over de Hunebedbouwers. En met topografie was De Hondsrug aan de orde geweest, een en al herkenning dus voor de leerlingen! Na de rondleiding mochten de kinderen zelf aan de slag met zand om hun eigen sculptuur te bouwen, wat is dat nog moeilijk zeg. Ook kon er met lego gebouwd worden en was er tijd om te picknicken.
Een leuk educatief uitje dat op school afgesloten werd met het schrijven van verhalen.
 
Verhaal van Lisanne:

Zandsculpturen.
Het was echt super leuk en erg leerzaam. Er was een hele grote hal met allemaal zandsculpturen. Er lag in die hal 7.000.000 kilo zand. We kregen door die hal een rondleiding. We zagen sculpturen van: Ice Age, een mammoet, Neanderthaler, Coevorden, het meisje van Yde, de Hunebedbouwers en nog veel meer..... Ook vertelde de professor over De Hondsrug en de ijstijd. en over het Bandbekervolk, maar daar wist ik al veel van, want dat hadden we bij geschiedenis gehad. Ook deden we nog een speurtocht. Ik vond het heel erg leuk om dit met de klas te doen!
 

Schrijversbezoek

Afgelopen dinsdag 1 april bezochten de leerlingen van groep 7 en 8 de schrijfster Corien Oranje een bezoek in de bibliotheek van Nieuw-Buinen. Daar vertelde Corien hoe het is om schrijfster te zijn,  hoe ze aan ideeën komt, en wat je zelf zou kunnen doen om schrijf(ster) te worden. Ze vertelde ook dat veel van haar boeken gebaseerd zijn op de werkelijkheid. Zo vertelde Corien over het boek Kampioen waarin Vincent een ernstig ongeluk krijgt, waarna zijn been geamputeerd moet worden. Ondanks alle tegenslagen geeft Vincent de moed niet op en wint na veel oefenen weer medailles met zwemmen. De kinderen waren erg onder de indruk, vooral omdat Corien vertelde dat ze een jongen kent die precies hetzelfde heeft meegemaakt als de hoofdpersoon uit haar boek. De kinderen waren erg nieuwsgierig en stelde veel vragen.

   

Beverexcursie groep 7a

Donderdag 13 juni is groep 7a de natuur in geweest. Naar aanleiding van een gastles over bevers aan het begin van het jaar zijn we donderdag in de natuur op zoek geweest naar echte bevers en burchten. Helaas hebben we de bevers niet in het echt kunnen spotten, maar we hebben zeker een prachtige burcht gezien. Daarnaast herkende de leerlingen veel dingen uit de les nu in de natuur. Zo hebben we verschillende boomstammen gezien die helemaal aangeknaagd waren door bevers. Het was een hele leuke, maar zeker ook leerzame middag. 


De foto's van de middag staan in de fotomap. 

Fietstocht groep 7a WOII

De foto's van de fietstocht door Stadskanaal langs de Tweede Wereldoorlog monumenten van groep 7a staan in de fotomap. 

3fm Serious Request groep 7a

De kinderen van groep 7a hebben op de valreep voor de kerstvakantie nog heel erg hun best gedaan om geld in te zamelen voor Serious Request. Naar aanleiding van een begrijpend lezen les waarbij we het hebben gehad over het glazenhuis en babysterfte waren de kinderen enthousiast geworden om lege flessen in te zamelen voor dit goede doel. In drie dagen hebben de leerlingen maar liefst €96,25 opgehaald. Dit geld is inmiddels overgemaakt naar 3fm Serious Request. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, die met het geld de wereldwijde babysterfte proberen terug te dringen. Groep 7a, goed gedaan!!! 

Gezonde traktaties

Donderdag 20 september hebben groep 5, 5/6, 6 en 7 een ochtend kennis mogen maken met een echte "kookbus". Per groep werden er in de bus gezonde traktaties gemaakt, dit waren onder andere een poffertjesspies met vers fruit, groente frietjes of een cactus van fruit.

Na het bereiden van de traktatie speelden de groepen het "ren je rot" spel en moesten daarbij zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden. De vragen gingen natuurlijk over gezond eten en drinken en een gezonde leefstijl.  We hebben een leerzame en leuke ochtend gehad!


Kijk bij foto's in het mapje "gezonde traktatie sept. 2012" 

voor meer foto's! 

Agenda

27 juni

Start inschrijving 10-minuten gesprekken groep 1 t/m 7 in de zaal

2 juli

Marge-dag/studiedag personeel, alle leerlingen zijn vrij!

6 juli

Pleinfeest, aanvang 17:00

11 juli

Rapport en groepsverdeling 2018-2019 mee naar huis

12 juli

Schoolreis groep 5, 6 en 7

18 juli

Afscheidsavond groep 8

19 juli

Schoonmaakavond

19 juli

Om 15:30 start de zomervakantie!!

20 juli

De kinderen zijn vrij

Copyright 2015 CBS De Klister     |    disclaimer