Contact    Inloggen    

 

Kindcentrum De Klister
Noorderdiep 123
9521 BC  Nieuw-Buinen
T 0599-613864
E-mail

20170522_122732

Kerst

De kerstboom staat weer in de klas, de lampjes hangen aan de muur, overal kerstversiering. Het is alweer bijna kerst.

Twee weken werken we over de kerst; we leren liedjes, doen kerstspelletjes, maken werkjes en luisteren naar het kerst verhaal, de geboorte van Jezus. Daar willen we deze periode bij stilstaan.

Een gezellige tijd. Een tijd om ook aan anderen te denken, elkaar te helpen, iets voor een ander doen. Daarom maken de kinderen van groep 2 tijdens de groep2middag een kerstkaart voor de oudere mensen in de Wanne.

Een zelfgemaakte kaart met daarop een geschreven groet ook door de kinderen zelf geschreven.

We sluiten het jaar af met een kerstviering voor de kinderen en daarna een gezellig samenzijn met de ouders en kinderen op het plein.

We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019!

(fotoalbum Kerst 2019)

Sinterklaas

OOOOOOOhhhhhhh er is iets niet goed gegaan!!!

We kregen een filmpje op school waarin te zien was dat zwarte piet uitgleed over een bananenschil!

Hoe moet dat nu verder? Kan zwarte piet wel bij ons op school komen 5 december??

Ondertussen hebben we hard gewerkt aan leuke werkjes; hoedjes, schoen versieren, knutsels en meer.

Ook hebben we verschillende liedjes geleerd en een stukje geoefend voor als Sint op school zou komen, want....daar gingen we wel gewoon vanuit!

5 december was het dan zo ver. Na lang wachten op het plein, kwam daar dan toch Sinterklaas aan met zijn pieten. Ook de gevallen piet was erbij, wel met de onderbeen in het verband. Gelukkig ging het al wel een beetje beter met Piet.

We hebben een gezellige ochtend gehad. Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar!

Bosuitje

We proberen elk jaar met de kleuters naar het bos te gaan. De herfst is een prachtig thema om over te werken. En waar kun je de herfst nu beter beleven dan in het bos?!  Ook dit jaar is het weer gelukt. De kleuters en hun leerkrachten gingen, samen met een aantal ouders, naar Poolshoogte. Het was een frisse ochtend, maar daar waren de kinderen op gekleed. Paddenstoelen, nootjes, veel verschillende bladeren, wat is de natuur toch prachtig! Na een mooie wandeling nog even picknicken bij de klimtoren en weer terug naar school.

 

Sint Maarten

De kleuters gingen dit jaar op bezoek bij de bewoners van de Wanne en Buunerheerd.

Om 10.15 uur zaten de bewoners al in de zaal te wachten op de kinderen.

Al zingend kwamen de kinderen binnen. Na een paar liedjes te hebben gezongen, lieten de kinderen hun lampionnen aan de bewoners zien en was er even ruimte voor een praatje.

Na een bekertje ranja hebben de kinderen nog een paar liedjes gezogen voor de bewoners, daarna gingen we door naar de Buunerheerd. Ook daar werden we hartelijk ontvangen. Na nog een keer alle Sint Maartenliedjes zingen, zijn we flink verwend weer terug naar school gegaan. Op school hebben een aantal moeders van het vele snoep snoepzakjes gemaakt.

Bont kwartier

Vrijdag 19 oktober jl. hadden de kleuters, van alle groepen, hun bont kwartier met als thema…CIRCUS…. 

Wauw, wat een geweldig circus was dat! En wat waren er veel belangstellenden! Naast papa’s en mama’s, oma’s en opa’s waren er ook de peuters van de peuteropvang Klein Duimpje en de peuters van de kinderopvang Partou 

Het was een spectaculair circus met veel verschillende acts. Nadat de kaartjes gekocht waren, kon de show beginnen. De circusdirecteur en directrice kondigden de acts aan. Zo hadden we clowntjes, sterke mannen en acrobaten, koorddansers en danseresjes, leeuwen en paarden en jongleurs.  

Het geheel werd afgesloten met het vrolijke lied ‘de circustent’!  

Er is altijd iets, waar je goed in bent. Jij bent ook een ster, in deze circustent. God heeft jou zelf gemaakt, gaf jou veel talent. Laat iedereen maar zien, waar je goed in bent!  

Iedereen heeft een talent en dat was goed te zien in onze circustent! Wat een talenten! 

Iedereen bedankt voor het kijken! 

 

KBW

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we gewerkt aan het thema vriendschap. Een leuk thema om over te werken!

Ook zijn we deze week naar de bibliotheek geweest. Wat was dat leuk en leerzaam. Zoveel veel boeken bij elkaar!

Carin vertelde de kinderen hoe boeken werden gemaakt, wie het verhaal maakt en wie de plaatjes, hoe alle boeken hun eigen plek krijgen in de bibliotheek en hoe het werkt wanneer je een boek wilt lenen. Ook las Carin de kinderen een boek voor.

Aan het eind mochten alle kinderen een boek uitzoeken. Dat was natuurlijk super leuk! Welk boek neem jij?

Alle boeken mochten mee naar school! Uit alle meegenomen boeken hebben de kinderen de "Gouden tip" gekozen, het boek dat zij aan iedereen willen aanbevelen.

 

Een nieuw school jaar!

We zijn weer begonnen en de eerste twee weken zijn alweer achter de rug.

We zijn gestart met 3 mooie kleine groepen. Bekende en nieuwe gezichten zien we na de vakantie. We moeten elkaar even weer leer kennen en even weer wennen om naar school te gaan.

En dan is er nog een ander nieuw gezicht in de groep, iemand die vorig jaar voor het eerst in de groep kwam kijken. Misschien kent u hem nog......Borre!

Borre is een vrolijk mannetje (knuffel). Hij beleeft altijd leuke en grappige avonturen en hier zijn veel boeken over geschreven. Borre mag om de beurt een week bij de kinderen logeren. In de koffer, die hij meeneemt, zitten 4 boekjes om samen uit voor te lezen.

De kinderen zijn er dol op en misschien de papa's en mama's stiekem ook wel.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die regelmatig worden voorgelezen beter presteren op school. Dus een verhaaltje voor het slapen gaan is niet alleen leuk, maar ook nog heel leerzaam.

We wensen de kinderen en de papa's en de mama's vel leesplezier!

   

Wie is die vrouw?

Wie is die mevrouw? Dat is onze koningin Maxima! Ja ja…..dat is natuurlijk niemand ontgaan! Koning Maxima was in Nieuw Buinen.

Zij opende het jaarlijks terugkerend feest: Burendag!

De kinderen en ouders kregen de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn.

Ze kwam wel heel dichtbij! Best een beetje spannend…….


Agenda

Actiepunt Ouderraad

De Ouderraad heeft nog als actiepunt uitstaan zichzelf voor te stellen door het schrijven van een artikel waarin men zich voorstelt en iets vertelt over de taken van de ouderraad

Copyright 2015 CBS De Klister     |    disclaimer